Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Räddningsmässan i Västervik - 2024

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    En drönare som inte behöver pilot, AXON|FOTOKITE, Västerviksmässan - 2024

    Armatech var på plats och presenterade en tjudrad drönare som medger möjlighet till att skapa en överblicksbild av olycksplatsen utan att behöva binda en drönarpilot till uppgiften.



    FOTOKITE >>>
    ARMATECH >>>

    Kommentera


    • #17
      ÅG/Karnag övningsdocka, storsäljande docka med hög kvalitet, Elji Sport, Västerviksmässan - 2024

      Elji visade bland annat upp övningsdockan ÅG/Karnag. Jag fick då lära mig att ÅG står för Åke Gustavsson, som är personen som skapade denna docka från början. Den är efter många år lika populär.

      Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        image.png
Visningar:	250
Storlek:	316,7 kB
ID:     	82754

      ÅG/Karnagdockan >>>

      Kommentera


      • #18
        Säker sammankoppling av kritiska enheter och system, AddSecure Link, Västerviksmässan - 2024

        När man kopplar samman utalarmeringssystem, larmskärmar och verksamhetssystem i den typen av kritiska system som räddningstjänsten arbetar med blir det viktigt att både säkra sin data från störningar och från oönskad spridning. Detta har AddSecure som en tjänst som heter AddSecure LINK. Förutom säkerheten i det normala driftfallet kan man dessutom på ett enkelt sätt spärra ut enheter som kommit på drift.

        Läs mer i den bifogade filen

        Vi erbjuder säkra IoT-konnektivitetslösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och säker data.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av PO; 2024-05-17, 15:04.

        Kommentera


        • #19
          Rening av släckvatten, Skadeservice, Västerviksmässan - 2024

          Skadeservice visade upp en av sina mobila reningsanläggningar som är en del av den beredskapsutrustning man har för att bland annat kunna rena släckvatten. Skadeservice har reningsutrustning som kan köras ut till platsen där den ska användas eller kan man ta emot kontaminerat vatten och rena hos sig.

          Resurser för all typ av katastrofberedskap Det är omöjligt att veta när katastrofen eller olyckan slår till. Men med rätt beredskap kan arbetet med återställning och återhämtning bli enklare. För direkt hjälp vid katastrof är det räddningstjänsten som rycker ut. Men vad händer när de lämnar och vad är nästa steg?När räddningstjänsten lämnat tar vi […]

          Kommentera


          • #20
            Nu finns Weber räddningsverktyg i Sverige, Cold Cut Systems, Västerviksmässan - 2024

            Cold Cut Systems har börjat sälja Weber räddningsverktyg i Sverige. Weber som är stora internationellt på räddningsverktyg har i sina senaste verktyg något som kallas för Smart Force. Ett system som förutom att det kan leverera mätdata vid utbildningstillfällen också kan låsa stulna verktyg på distans så att de inte längre är användbara.

            Weber Rescue >>>

            Klicka på bilden för större storlek  Namn:	        image.png Visningar:	0 Storlek:	1,54 MB ID:     	82760

            Cold Cut Systems - the supplier of the coldcut cobra cutting extinguisher - a firefighting tool that combines firefighter safety & efficiency

            Kommentera


            • #21
              Larmställ och kängor med sågskydd, Brinab, Västerviksmässan - 2024

              Brinab visade upp Viking Ignis WTR som är ett larmställ som uppfyller standarderna för att vara både ett larmställ för räddningsutryckningar och för skogsbränder. Med särskilt foder är den godkänd för räddning enligt EN 11612:2015 och utan fodret klarar den kraven för brand utomhus enligt EN 15384:2021. Se bifogad fil för mer info.

              Man hade också brandkängorna FAL med inbyggt sågskydd.
              Referens: 608701 Storlekar: 35-50 Normativ: F2A+SRC+HI3+CI+AN
EN 15090:2012 / EN ISO 17249 – Klass 2 Beskrivning: Säkerhetsstövel för brandmän (mångsidig). Hela stöveln är tvättbar. Ovandel: Brandsäker och vattenavstötande PBI®-tyg och mikrofiber. Innerfoder: Crosstech® av Gore Tex Membrane. Vattentät och andningsbar. Motståndskraftig mot blod, kroppsvätskor och vanliga kemikalier. Innerula: 2 lager (PES och öppen cellskum). Anatomiskt formad, … Boots – FAL Vulcano Boa C Läs mer »
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera


              • #22
                Rökmaskin med lägre förbrukning av rökvätska, Skyskol, Västerviksmässan - 2024

                När jag pratade med Lars på Skyskol kom vi in på vikten av att se på totalkostnaden för en produkt, inklusive vad den kostar i drift. Lars berättade om Upphandlingsmyndighetens material om Life Cycle Cost (bifogas nedan) och hur han hade räknat på Skyskols rökmaskiner, som kostar ungefär lika mycket som konkurrenterna men förbrukar betydligt mindre rökvätska per timme. Det innebär att om man enbart ser till inköpspriset i sin upphandling är detta en normal rökmaskin, men om man ser till totalkostnaden över livslängden ger en LCC-analys att detta är en billig rökmaskin. Det är stor skillnad i förbrukning av rökvätska mellan olika rökmaskiner, vilket kan göra att även ett dyrare inköpet betalar sig snabbt beroende på hur mycket rökmaskinen används. Åtgången står i rökmaskinernas datablad, så i detta fallet är en LCC-analys ganska enkel att göra.

                Våra rökmaskiner är 97% återvinningsbara. Rökmaskin för proffs av proffs


                Att beräkna livscykelkostnader (LCC) är ett sätt att inkludera långsiktiga effekter i ett inköpsbeslut. Genom att ta hänsyn till livscykelkostnader kan den offentliga affären bli en ekonomiskt och miljömässig hållbar investering.


                Att vid ett inköp se till en varas eller tjänsts livscykelkostnad (LCC) gör det möjligt att välja det mest energi- och kostnadseffektiva alternativet. Våra LCC-verktyg kan användas i både behovsanalysen och vid utvärderingen av anbud.

                Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
                Senast ändrad av PO; 2024-05-20, 09:08.

                Kommentera


                • #23
                  Om handlingsplaner för gravida arbetstagare, Kvinnor I Räddningstjänsten, Västerviksmässan - 2024

                  Kvinnor i räddningstjänsten, KIR, hade en monter på Västerviksmässan. Man fanns på plats och kunde besvara och resonera om många olika frågor, och när jag gick förbi så kom samtalet in på om det finns ett behov av handlingsplaner för gravida personer i utryckningstjänst. Även om jag redan från början var positiv till denna typen av handlingsplaner så fanns det många argument jag inte hade tänkt på och frågor som en sådan handlingsplan bör besvara.

                  När vi pratade förstod jag vikten av att veta i förväg hur arbetsgivaren tänker sig arbetstagarens tid fram till förlossningen. Vilken typ av arbetsuppgifter kan vara aktuella, hur gör man så att arbetstagaren inte förlorar kontakten med sitt arbetslag, även om man får arbetsuppgifter som sker enbart på dagtid och kanske på en annan station. Likaså lärde jag mig om vikten av att träna rätt både före och efter förlossningen för att kunna komma tillbaka så snabbt som möjligt i utryckningstjänst. Och precis som alla andra planer, oavsett om det är insatsplaner eller operativa rutiner så är det bra att ha en viss frekvens på uppdateringarna så att handlingsplanen kan uppdateras och förbättras med jämna mellanrum.



                  För övrigt finns det en del handlingsplaner här >>>
                  Senast ändrad av PO; 2024-05-20, 08:54.

                  Kommentera


                  • #24
                    Använd bilens display för blåljus-jobbet, Carat Responder, Västerviksmässan - 2024

                    Standby, som är experter på att integrera blåljus och sirener med fordonets övriga system har tagit detta ytterligare ett steg genom att kunna använda fordonets egen display med pekskärm för de uppgifter som följer med en utryckning. Det handlar både om att kunna styra blåljus och sirener men också om att ta upp navigationssystem, ärendeinfo och status-meddelande i displayen.

                    CS40 Styrsystem Responder är ett system utvecklat för Ambulans och Räddningstjänst.

                    Kommentera


                    • #25
                      Räddningsverktyg med kraftmätning och två hastigheter, Holmatro, Västerviksmässan - 2024

                      Holmatro Pentheons senaste version kan mäta hur stora krafter man använder i verktyget och dessutom köras med två olika hastigheter. Att mäta kraft anser man främst vara ett verktyg i övningssituationer för att kunna se hur nära verktygets gräns man är i olika arbetsmoment.

                      Below are the answers to the frequently asked questions for the MyHolmatro app. Can't find the answer to your question? Contact your local dealer Contact us


                      Kommentera


                      • #26
                        Tvättmaskin för andningsskydd, Miele, Västerviksmässan - 2024

                        Miele visade upp sina professionella produkter av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och disk för larmställ, stationskläder & rökskyddet.
                        Enligt Miele får man fler och fler förfrågningar av stationer som vill sluta att diska med tankdiskmaskiner där kontaminerat vatten återanvänds för att istället gå över till färskvattendiskmaskiner där vattnet byts ut flera gånger under diskprocessen.

                        Man visade också upp ett kundcase där man tillsammans med Nerikes Brandkår tagit fram en lösning efter deras behov.
                        I och med att familjeföretaget Miele fyller 125 år i år hade man ett quiz där en lycklig vinnare gick hem med en röd Miele dammsugare.



                        Skyddsutrustning för brandkår utsätts ofta för särskild kontaminering. Vi har branschens säkraste lösning för hantering och rengöring direkt på brandstationen.
                        Senast ändrad av PO; 2024-05-20, 12:41.

                        Kommentera


                        • #27
                          Brandsläckare för både fibröst, elektriskt och oljor, Rescue Life 247

                          Rescue Life 24/7 visade upp en liten brandsläckare som klarar av lite mer än man tror. Det som sticker ut, som jag ser det, är att den har ett effektivt släckmedel samtidigt som det är förpackat i en behållare där släckmedlet är skilt från drivgasen vilket gör att den fungerar oavsett hur man håller den samtidigt som den har en bra kastlängd och klarar många olika typer av bränder.

                          Se en sida med olika filmer här:
                          Vi har lavet en række videoer der demonstrere hvor let og hvordan man benytter en 112 Brandslukker, og hvilke brande man kan nedkæmpe og...


                          Den svenska generalagentens hemsida finns här:
                          Premiumprodukter för Brandsäkerhet. 112 brandsläckaren ger Brandsäkerhet i varje rum, unikt släckmedel som släcker alla typer av bränder, saneringfri, enkel att använda.

                          Kommentera


                          • #28
                            Skum-mixer med enkelt val av inblandning, FIREMIKS, Västerviksmässan - 2024

                            FIREMIKS doseringsutrustning drivs av vattenflödet och anpassar doseringen så att den blir rätt oavsett flöde i systemet. På mässan visade man upp sin doseringspump som hade ett nytt sätt att välja koncentration så att den kan hantera både 0,5%, 1% och 3% beroende på hur man ställde in ventiler på mixern.

                            Klicka på bilden för större storlek

Namn:	        image.png
Visningar:	211
Storlek:	1,20 MB
ID:     	82786

                            Connect to a water source (ex. fire truck) and a concentrate drum/tank, and it is ready to be used! ✓Easy to move ✓Water driven ✓Connect several nozzles

                            Kommentera


                            • #29
                              Pumpar för bränder i skog och mark, Svebab, Västerviksmässan - 2024

                              Svebab visade upp flera pumpar som är tänkta för användning vid skogsbränder.

                              Denna från Vallfirest som väger 9,5 kg och har en fyrtaktsmotor med ett max pumptryck på 6,9 bar >>>

                              Denna högtryckspump, också från Vallfirest som väger 60 kg och kan generera 25 bar >>>

                              En flytande pump från ZHT med fjärrkontroll som både kan användas för att fylla tankbilar och för brandsläckning >>>

                              Vid en brand räknas varje sekund. Med en portabel pump så kan ni snabbt och enkelt få att utrustning på plats och spara in värdefull tid.

                              Kommentera


                              • #30
                                Löpband speciellt för räddningstjänstens fystester, Cardionics, Västerviksmässan - 2024

                                Cardionics löpband är robusta, kvalitativa och tillverkas i Jönköping. De är först och främst avsedda för räddningstjänsternas fystester, AFS, där de är förprogrammerade och man enkelt väljer på den tydliga displayen.

                                Senast ändrad av PO; 2024-05-23, 10:37.

                                Kommentera

                                Annonser

                                Kollapsa

                                Working...
                                X