Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Systematiskt brandskyddsarbete: industri

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Systematiskt brandskyddsarbete: industri

    I detta ämne samlas dokument och rapporter som handlar om systematiskt brandskyddsarbete på industrifabrik.

    Nyckelord: SBA systematiskt brandskyddsarbete industrifabrik fabrik brandsäkerhet
    Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:13.

  • #2
    Systematiskt brandskyddsarbete med Hallsta pappersbruk som tillämpningsexempel - 2005

    Den här rapporten ger först en allmän beskrivning av ledningssystem och systematiskt brandskyddsarbete. En redogörelse ges av hur ett ledningssystem är uppbyggt samt hur det bör införas, upprätthållas och uppdateras. Därefter beskrivs vilka rutiner och instruktioner ett systematiskt brandskyddsarbete bör innehålla. För att konkretisera problemet tar författarna fram stora delar av ett systematiskt
    brandskyddsarbete åt Hallsta pappersbruk i Hallstavik.

    Strukturen på det systematiska brandskyddsarbete som framarbetats åt pappersbruket baseras på en riskinventering. Även om denna struktur är anpassad för pappersbruket anser författarna att den mycket väl kan vara lämplig att använda på andra verksamheter.

    Rapporten är ett examensarbete skrivit av Madelein Nilsson och Henrik Nyberg vid LTH.

    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:13.

    Kommentera


    • #3
      Driftinstruktioner på Ringhals AB, Gradering och granskning ur ett Människa, Teknik och Organisations perspektiv - 2008

      Detta arbete har tre syften. Det första är att ta fram en modell för gradering av Ringhals driftinstruktioner. Det andra är att granska den befintliga verksamheten kring upprättande, hanterande och underhåll av driftinstruktioner på Ringhals. Ett tredje syfte är att ge förslag på hur många samtidiga driftinstruktioner som maximalt bör finnas samt hur dagens antal kan minskas.

      Rapporten är ett examensarbete skrivet av Mikael Nygren vid LTH.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
      Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:13.

      Kommentera


      • #4
        Systematiskt Brandskyddsarbete på AarhusKarlshamn - 2011

        AarhusKarlshamn AB (AAK) är en internationell koncern som utvecklar och tillverkar vegetabiliska fetter för mat, konfektyr, kosmetika och tekniska produkter. Fabriken i Karlshamn har existerat i nästan ett sekel och har länge varit en av de viktigaste arbetsgivarna i Karlshamns kommun. Trots att industrin verkar 24 timmar om dygnet med uppåt 600 skiftanställda och hanterar stora mängder brandfarliga och giftiga ämnen har de en förvånansvärt låg brandrelaterad tillbuds- och olycksstatistik; ca 50 automatlarm om året och färre än 10 % av dem är riktiga incidenter. Brandskyddet bygger till stor del på tekniska lösningar med primärt hårda barriärer som årligen kontrolleras via de så kallade brandsynerna, ett system som räddningstjänsten använde sig av fram till 2004 och som AAK sedan tog över, och utvecklade, för att kontrollera och besiktiga brandskyddet.

        Denna rapport granskar och utvärderar brandsynerna under det senaste decenniet i syfte att se hur det systematiska brandskyddsarbetet har påverkats av införandet av Lagen om skydd mot olyckor.


        Rapporten är ett examensarbete skrivit av Johannes Björkman vid LTU.

        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:14.

        Kommentera


        • #5
          Implementering av SBA på Rönnskärsverken - 2008

          Syftet med rapporten är att skapa förslag på åtgärder för att fortsatt implementera det redan påbörjade systematiska brandskyddsarbetet (SBA) på Rönnskärsverken utanför Skellefteå. Rönnskärsverkens ambition är att denna rapport skall kunna verka med en katalyserande effekt för att fortsätta utveckla det systematiska brandskyddsarbetet. Initialt behandlas bakgrund till rapporten varpå litteraturstudie genomförs med definierade uttryck och begrepp som förtydligas.

          Rapporten är ett examensarbete skrivit av David Hultman vid LTU.

          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
          Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:14.

          Kommentera


          • #6
            Utveckling och dokumentation av Systematiskt Brandskyddsarbete på SCA Packaging Munksund AB - 2008

            När lagen om skydd mot olyckor (SFS 2003:778) trädde kraft den 1 januari 2004 innebar den att ansvaret angående brandskyddet för fastigheten fördelades över på ägaren alternativt verksamhetsutövaren. Från att räddningstjänsten utfört brandsyner på objekten genomför de nu tillsyn som har till syfte att stärka de enskildas ansvar för att de ska skydda sig själva, sin egendom samt miljön. Det som räddningstjänsten främst granskar är det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) och inte det tekniska utförandet av brandskyddsinstallationer. Enligt statens räddningsverks (SRV) allmänna råd och kommentarer om systematiskt brandskyddsarbete (SRVFS 2004:3) bör ett systematiskt brandskyddarbete pågå under hela anläggningens användningstid. SCA Packaging Munksund AB är en anläggning som ingår i de verksamheter som ska bedriva SBA och även föra en dokumentation. Dokumentationen ska verka för att underlätta arbetet för de personer som ansvarar för brandskyddsarbetet på fabriken samt ge ett stöd för redovisning vid tillsyn av verksamheten.

            Rapporten är ett examensarbete skrivet av Johanna Danielsson vid LTU.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
            Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:16.

            Kommentera


            • #7
              Utvärdering av systematiskt brandskyddsarbete vid Stora Enso Skogshall: med fokus på säkerhetskultur - 2010

              Rapporten undersöker vilka brister som varit mest frekventa under de brandskyddsronderna som genomförts på Stora Enso Skoghall. En sammanställning genomförs där det kommer fram att punkten ostädat/oordning var en brist. Bristen visar på att personalen vid arbetsplatsen troligen har för dålig insikt i hur mycket en brandspridning påverkas av en arbetsplats som är ostädad eller ej varför utbildningsläget inom detta borde förbättras. En stor del av bristerna som uppkom under ronderna var å andra sidan sannolikt engångshändelser då brandskyddsronderna är en relativt ny företeelse vid denna industri. De problem som identifieras behandlas delvis med olika återgärdsförslag.

              Rapporten är ett examensarbete skrivit av Glenn Appel vid LTU.
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
              Senast ändrad av MM; 2023-11-10, 13:17.

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X