Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brandvarnare

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #31
    Undersökning av brandvarnarhjälpmedel för personer med nedsatt hörsel, NFPA - 2022

    En undersökning av LTH och NFPA Research Foundation om vilka hjälpmedel som finns tillgängliga för personer med nedsatt hörsel som förbättrar varseblivning av brandlarm.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #32
      Skillnaden mellan europeiska och amerikanska standarder för brandvarnare - 2023

      I Sverige används normen SS-EN 14604:2005/AC:2008 för godkännande av brandvarnare. En norm som inte utvecklats sedan 2005/2008 när den infördes/reviderades.

      Samtidigt har man i USA utvecklat ANSI/UL 217 med nya bränder brandvarnarna ska klara, men kanske intressantast av allt, vilken typ av rök den inte ska reagera på. Det har visat sig att många tagit bort batterier i brandvarnarna för att de reagerade på matlagning, vilket man då försöker avhjälpa genom att införa tester med den typen av rök i de senaste versionerna av ANSI/UL 217, där brandvarnarna inte ska reagera på matlagningsrök.

      Ett exempel på den typ av brandvarnare som nu finns i USA finns i nedanstående länk. Brandvarnare som anpassas efter vilken miljö de ska placeras i.
      https://www.universalsecurity.com/mu...a/sensingplus/

      Senast ändrad av MM; 2023-11-28, 07:37.

      Kommentera


      • #33
        Amerikanska brandvarnare har fortfarande svårt att särskilja matlagning, NIST - 2024

        I USA reviderar man standarderna för brandvarnare betydligt oftare än vi gör i Europa. Brandvarnare enligt den senaste amerikanska standarden skulle bland annat kunna särskilja matlagning från bränder och inte varna i onödan. Nu visar det sig att det inte var så enkelt, utan även brandvarnare konstruerade enligt den nya standarden kan orsaka falsklarm vid matlagning.

        I den bifogade rapporten har NIST undersökt hur brandvarnare enligt den senaste standarden hanterar olika typer av matlagning.

        Republished courtesy of the National Institute of Standards and Technology.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X