Om du inte kan logga in på Utkiken kan det bero på att Internet Explorer inte längre supportas. Microsoft slutade supporta Internet Explorer 2013 och nu har även Utkikens plattform slutat fungera med Explorer. Testa Chrome, Edge eller någon annan modern webbläsare så bör det funka. Annars säg till. po@utkiken.net
Välkommen till Utkiken.
Du vet väl om att över 100 räddningstjänster abonnerar på tillgång till Utkiken för samtlig personal.
Kontakta po@utkiken.net om du undrar om just din räddningstjänst abonnerar.
Denna rapport redovisar en brandskyddsinventering av Mariefreds innerstad. Inventeringen är gjord under sommaren år 2006 av en student från institutionen för Brandteknik vid Lunds Tekniska Högskola.
Inventeringen är en del i ett projekt för brandskydd av den äldre trähusbebyggelsen i Strängnäs och Mariefred. Projektets mål är att förhindra en stadsbrand där oersättliga kulturella värden förstörs.
Brandteknisk riskanalys av Kungsbacka trästad - 2002
Större delen av byggnaderna i de 14 kvarteren i centrala Kungsbacka är äldre trähus. I fyra av dessa kvarter har en kvantitativ riskanalys utförts genom händelseträdsmetodik. De komponenter som analyserats är:
Frekvensen att en större brand uppkommer i Kungsbacka trästad.
Sannolikhet och tid efter antändning som räddningstjänsten larmas av automatiskt
brandlarm, den enskilde eller allmänheten.
Sannolikhet och tid efter antändning som den enskilde själv släcker en brand.
Sannolikhet och tid efter antändning som räddningstjänsten får kontroll över en brand.
Konsekvensen för de olika händelserna mäts i den skadekostnad som försäkringsbolagen förväntas få ersätta.
Målet för projektarbetet har varit att ta fram ett verktyg för kartläggning av riskbilden i Visby innerstad med inriktning på dess specifika miljö med tillhörande problematik. Verktyget är avsett för att hjälpa kommunen att kartlägga riskbilden och anpassa sitt arbete med brandskydd och insatsplaner till den specifika typen av bebyggelse. Verktyget ska på ett enkelt sätt beskriva nivån på brandskyddet/risken för byggnaden.
Rapporten redovisar både bakgrunden till BSIVI och hur det kan användas i verkligheten.
Brandskyddsinventering av äldre trähusbebyggelse i Strängnäs - 2009
Författare: Dick Lidholm
Detta arbete innehåller en detaljerad redovisning med en brandskyddsinventering av området Kvarnbacken, i Strängnäs innerstad. Inventeringen är utförd med hjälp av ett inventeringsverktyg kallat "Brandskyddsvärdering av kulturbyggnader" (BSV-k). Metoden är framtagen av en brandingenjör vid namn Per Wikberg och är en systematisk metod för att inventera samt betygsätta brandskyddet i äldre trähusbebyggelse.
Brandsäkerhet i radhus: inventering av radhus i Jönköpings kommun - 2009
Författare: Arvid Kinnerberg
Under sommaren 2008 och 2009 har Jönköpings räddningstjänst inventerat radhusen och undersökt deras brandskydd i kommunerna Habo, Mullsjö, Vaggeryd och Jönköping.
Radhusen har lokaliserats, undersökts och fotograferats. Vid inventeringen bedömdes ifall radhuset har ett bra eller dåligt brandskydd. Denna information lades sedan in i ett datorprogram (Kartago).
När inventeringen sammanställdes visade det sig att ungefär en tredjedel av de inventerade radhusen har dåligt brandskydd. Det visade sig även, efter att radhusen delats in i kategorier efter byggår, att radhus byggda på 60- och 70- talet hade sämst brandskydd.
Brand i skärgårdsbebyggelse: inventering samt underlag - 2009
Författare: Markus Olsson
Rapporten ska bidra till att skapa en förståelse för den befintliga situationen i Bohusläns skärgård. Genom att ställa de risker som finns i den typiska bebyggelsen i området mot de resurser som finns har ett underlag skapats för att bedöma om insatser kan genomföras på ett sätt som lagen kräver.
Utkiken använder personlig data från användarna av Utkiken genom att spara cookies och liknande för att ge en bra användarupplevelse. Delar av denna data används även för att få bra innehåll i nyhetsbreven. Ingen data säljs eller delas vidare till någon tredje part. För mer info läs Personuppgifts- och cookie-policy.
Genom att klicka på "JAVISST" nedan, är du med på ovanstående.
Kommentera