Om du inte kan logga in på Utkiken kan det bero på att Internet Explorer inte längre supportas. Microsoft slutade supporta Internet Explorer 2013 och nu har även Utkikens plattform slutat fungera med Explorer. Testa Chrome, Edge eller någon annan modern webbläsare så bör det funka. Annars säg till. po@utkiken.net
Välkommen till Utkiken.
Du vet väl om att över 100 räddningstjänster abonnerar på tillgång till Utkiken för samtlig personal.
Kontakta po@utkiken.net om du undrar om just din räddningstjänst abonnerar.
Gränssnittet mellan insatsstöd och dess användare - 2002
Sedan lång tid tillbaka har Helsingborgs brandförsvar upprättat insatsinformation för svårare objekt i form av enklare insatsbilder, djupare insatsplaner och än mer omfattande beredskapsplaner. Huruvida dessa insatsstöd används, vem användaren är och hur man kan förbättra informationsförmedlingen till användaren studeras i denna rapport.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Fredrik Åkesson vid LTH
Riskanalys och insatsplanering - Manders Premier AB i Helsingborg - 1999
Syftet med denna rapport är att redovisa ett arbetssätt för hur en insatsplanering kan utföras med en riskanalys som grund. Arbetet är tvådelat, förutom att göra en riskanalys och en insatsplanering på ett företag är det även tänkt att fungera som ett underlag för liknande arbeten. Rapporten ger den teoretiska bakgrunden till arbetssättet, tillämpning av teorierna redovisas som ett "case study" i appendix.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Jan-Olof Ottosson vid LTH
Denna rapport kan vara till stöd vid beslut angående placering av brandstationer.
En modell för att välja den bäst tillgängliga platsen för en brandstation presenteras i denna rapport.
Modellen kan användas vid beslut av placering oberoende av brandstationens storlek, antal utryckningsfordon och bemanningens storlek.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Mats Sundbom vid LTH.
Resursutvärdering av insatsmöjligheter : Huvudkulvertsystem vid SSAB EMEA, Luleå - 2012
Författare: Joakim Bergman
Arbetet i den här rapporten har utrett vad SSAB EMEA:s egen verksamhet kan göra vid en brand i kabelkulverten. Det blev i stor utsträckning intressant att ta reda på vad den interna räddningstjänsten på verksamheten hade för möjligheter att göra en insats. Avdelningen för eldistribution på verksamheten har också en viktig roll vid en insats då de har expertkompetensen gällande elutrustningen.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Joakim Bergman vid LTU
Denna rapport gjordes på uppdrag av Räddningstjänsten Östra Skaraborg då de kände ett behov av att ha insatsplaner för olyckor vid transport av farligt gods. Rapporten innebär ett första skede i hur framtagning av insatsplaner ska gå till och hur de ska se ut. Behovet av insatsplaner kommer främst från att de ska verka istället för den erfarenhet som är så svår att få för stora olyckor med farligt gods. Insatsplanen ska vara ett stöd i beslutsfattandet och påminna om viktiga åtgärder. Det finns ingen speciell mall för hur en insatsplan ska se ut, därför har inspiration hämtats från andra räddningstjänster och dokument med hur dess uppbyggnad kan se ut.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Sabina Gustavsson vid LTU
Insatsplanering för verkstaden på nivå 1000 : Gruvan LKAB Malmberget - 2009
Detta arbete syftade till att ta fram en fördjupad insatsplan för verkstaden på nivå 1000 i Malmbergets gruva. Den fördjupade insatsplanen
skulle bestå av en riskinventering över verkstaden, en riskanalys för insatser vid brand, rekommenderade åtgärder vid brand samt diskussion om vilka osäkerheter som kan förkomma vid en insats. Målet med rapporten var att underlätta insatspersonalens arbete och göra dem medvetna om riskerna vid en insats.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Cornelia Henriksson vid LTU
Hinder för omedelbar och effektiv räddningsinsats - 2013 En analys gällande bränder i industri-, reparation- eller service/tillverkningsbyggnader som handhar gasflaskor
Syftet med rapporten är att undersöka om denna typ av händelse är ett problem i ett nationellt perspektiv. Frågan är om liknande situationer inträffar relativt ofta och om det i dessa situationer hade gått att rädda något om det inte funnits några gasflaskor att beakta. Eftersom adekvat placering av flaskor är essentiell för att möjliggöra avlägsnande av dessa i händelse av brand, undersöks vilka krav räddningstjänsten kan ställa på hanteringen av gasflaskor, och i så fall i vilken omfattning. Vidare undersöks även huruvida den enskilde kan uppleva svårigheter att inse skyldigheter i samband med hantering av gasflaskor.
Rapporten är ett examensarbete skrivet av Vera Gunnelsdotter vid LTU
Utkiken använder personlig data från användarna av Utkiken genom att spara cookies och liknande för att ge en bra användarupplevelse. Delar av denna data används även för att få bra innehåll i nyhetsbreven. Ingen data säljs eller delas vidare till någon tredje part. För mer info läs Personuppgifts- och cookie-policy.
Genom att klicka på "JAVISST" nedan, är du med på ovanstående.
Kommentera