Om du inte kan logga in på Utkiken kan det bero på att Internet Explorer inte längre supportas. Microsoft slutade supporta Internet Explorer 2013 och nu har även Utkikens plattform slutat fungera med Explorer. Testa Chrome, Edge eller någon annan modern webbläsare så bör det funka. Annars säg till. po@utkiken.net
Välkommen till Utkiken.
Du vet väl om att över 100 räddningstjänster abonnerar på tillgång till Utkiken för samtlig personal.
Kontakta po@utkiken.net om du undrar om just din räddningstjänst abonnerar.
SRV, Allmänna råd om utrustning för vattenlivräddning på badplatser etc - 2007
Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om utrustning för vattenlivräddning vid hamnar, kajer, badplatser och liknande vattennära anläggningar, SRVFS 2007:5 innehåller grunden för tillsyn av badplatser.
MSB-guide till ökad vattensäkerhet för kommuner... - 2013
MSB har tagit fram en guide för kommuner och andra anläggningsägare om ökad vattensäkerhet. I den guiden finns fördjupad kunskap om bland annat anläggningssäkerhet, hur skyltar för alarmeringsinformation kan se ut vad som är lämplig säkerhetsutrustning i simhallar och på badplatser och mycket annan nödvändig kunskap för en tillsynsförrättare av badanläggningar.
Bifogat finns ett exempel på tillsynsprotokoll som Ängelholm använder vid tillsyn av badplatser. Ja protokollet är alltså som används vid annan tillsyn enligt LSO, men åtgärderna blir såklart annorlunda.
MSB-guiden till ökad vattensäkerhet hade med en smart rekommendation för uppmärkning av badplatser. Det är en skylt med badplatsens namn och position enligt SWEREF 99 som underlättar möjligheten för larmoperatörer att snabbt skicka räddningsresurser till rätt ställe. En bra rekommendation att ta med i årets tillsynsrunda av badplatserna.
Helsingborgs tankar om tillsyn av badplatser - 2014
Så här tänker Helsingborg om tillsyn av badplatser:
"Vi gör tillsynen tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen och deras kontrakterade entreprenör för underhåll.
Det vi använder oss av är SLS folder (bifogad).
Vi kontrollerar att bryggor (anläggning) i förekommande fall är hela, att livräddningsutrustning finns uppsatt enligt SLS rekommendationer. Att informationstavlor med relevant info finns uppsatta och att grillplatser är säkra (avstånd till byggnad, vegetation etc.)."
Livräddningssällskapets folder om utrustning för vattenlivräddning
Svenska Livräddningssällskapet, SLS, har en folder om utrustning för vattenlivräddning. I den finns ett avsnitt om tillsyn enligt LSO med olika punkter som kan kontrolleras vid en tillsyn.
Som inspiration till vad som kan behövas för att ha en tillfredsställande säkerhet på badplatser och i hamnar hittade jag några produktblad med exempel. Det finns säkert fler leverantörer än denna typ av produkter och då får ni såklart gärna tipsa mig om det. po@utkiken.net
Säker Hamn, dokument från förening för gästhamnar och Livräddningssällskapet - 2010
Riksföreningen Gästhamnar Sverige och SLS, Svenska Livräddningssällskapet har arbetat fram ett råd till gästhamnar och klubbhamnar om hur man kan åstadkomma en säker hamn.
Utkiken använder personlig data från användarna av Utkiken genom att spara cookies och liknande för att ge en bra användarupplevelse. Delar av denna data används även för att få bra innehåll i nyhetsbreven. Ingen data säljs eller delas vidare till någon tredje part. För mer info läs Personuppgifts- och cookie-policy.
Genom att klicka på "JAVISST" nedan, är du med på ovanstående.
Kommentera