Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Inträffade bränder och explosioner i litium-metallbatterier

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Inträffade bränder och explosioner i litium-metallbatterier

    Litium-metall är ett helt annat batteri än litiumjon. De kallas ibland också primärceller eftersom de används som huvudsaklig strömkälla, det vill säga utan sladd eller möjlighet till återuppladdning.

    I detta ämne samlas filmer och dokument om bränder och explosioner som inträffat där litium-metallbatterier varit inblandade.

    Nyckelord: litium-metallbatteri primärceller bränder brand explosioner

  • #2
    Batteribrand i lagerbyggnad medförde flera skadade brandmän efter extremt snabbt brandförlopp, Tyskland, Hilden - 2014

    I en byggnad som bland annat innehöll ett lager av 12,5 ton litiumjonbatterier som skulle återvinnas skedde ett extremt snabbt brandförlopp vilket medförde att flera brandmän skadades. En möjlig orsak till det snabba brandförloppet är att batterierna på grund av värme från branden inom kort tid släppte ut (ventilerade) den brandfarliga elektrolyten. Bifogat finns en presentation på tyska om händelsen. I den översta filmen nedan, 5:30 in, ser man och hör man vilket extremt förlopp det blev.





    ---
    Kommentar: Det finns olika uppgifter om vilken typ av batteri det är som var inblandade i denna händelsen. Räddningstjänstens rapport nedan säger Litiumjon medan jag muntligen fått höra att forskare i Tyskland uppger att det var Litium-metall. / PO
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av PO; 2018-03-19, 09:12.

    Kommentera


    • #3
      Explosion på grund av litium-metallbatterier med många omkomna, Sydkorea - 2024

      Det började brinna i en tillverkningsanläggning för litium-metallbatterier och väldigt snabbt skedde det en explosion. Fler än 20 personer på anläggningen omkom. Observera att detta inte var litiumjonbatterier, utan en helt annan typ av batterier som inte är uppladdningsbara. De kallas ibland för primärceller, och har helt andra brandegenskaper än litiumjonbatterier.

      I detta filmklippet visas när branden startar



      Här är branden från utsidan av byggnaden







      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X