Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brand på hotell och andra boendeanläggningar

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Brand på hotell och andra boendeanläggningar

    I detta ämne samlas filmer som har att göra med brand i hotellverksamhet andra boendeanläggningar.


    Nyckelord: hotell motell airbnb brand i byggnad

  • #2
    Airbnb-branden i Montreal - 2023

    Videon nedan handlar om branden som bröt ut på ett airbnb i William-Watson-Ogilvie-byggnaden i Old Montreal.
    Sju airbnb-gäster dog i branden. Det var ett initialt problem för räddningstjänsten, att veta just hur många människor som saknades på grund av att många av lägenheterna var airbnb. Av 15 lägenheter användes 12 av dem till korttidsuthyrning.

    Ett år innan branden hade en besökare, som hyrt in sig i en airbnb-lägenhet uttryckt sin oro gällande brandskyddet. Fönster hade limmats igen, så att de inte gick att öppna.

    Ytterligare en besökare berättade om sitt boende, som saknade fönster helt och hållet. En av de som dog i branden hade ringt larmnumret 2 gånger och berättade att hon var fast i ett fönsterlöst rum.
    I tillägg till detta så hade det gjorts flera anmälningar mellan 2009 och 2018 gällande brister i brandskyddet. Det saknades brandlarm och nödutgångsskyltar, de brandlarm som fanns var för tysta, blockering av nödutgångar m.m.

    Byggnadens ägare lämnade en stämningsansökan där han menade att det var på grund av stränga kulturarvslagar som satte stopp för förbättring av brandskyddet. Dörren på framsidan av byggnaden till exempel, var 100 år gammal och fick inte bytas ut - vilket skapade brandrisk och säkerhetsproblem.

    Branden fick Quebec att ändra reglerna kring korttidsuthyrning i provinsen.

    Senast ändrad av MM; 2024-07-11, 12:07.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X