Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Lärande om samverkan och ledning vid sjöräddningsinsatser

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Lärande om samverkan och ledning vid sjöräddningsinsatser

    I detta ämne samlas utredningar som handlar om samverkan och ledning vid sjöräddningsinsatser.

    Nyckelord: samverkan ledning sjöräddning räddningstjänst JRCC Sjöfartsverket

  • #2
    Åtgärder för att utveckla och stärka Sjöfartsverkets räddningstjänstuppdrag utifrån erfarenheterna från två fartygsolyckor (Almirante Storni och Karin Hoej), Prospero, Sjöfartsverket - 2023

    En utredning åt Sjöfartsverket som syftar till att hitta lärdomar efter två sjöräddningshändelser som hände nära varandra i tid.

    Utifrån den dokumentation som Prospero tagit del av och de intervjuer som vi genomfört samt den analys vi gjort och de slutsatser vi dragit, i kombination med vår erfarenhet av räddningstjänst, har vi valt att lämna ett antal rekommendationer i syfte att stärka förmågan inom sjöräddningsverksamheten. Prospero konstaterar att en del utvecklingsarbete redan pågår inom området. En del åtgärder kan göras inom befintliga ramar och uppdrag, medan andra kräver förändring i regelverk och uppdrag till aktörerna. Det är få av åtgärderna som en enskild aktör ensam kan genomföra. Merparten kräver samordning och samverkan. Prospero har dock valt att lämna samtliga rekommendationer till Sjöfartsverket i egenskap av ansvarig myndighet för sjöräddningstjänsten och som upphandlare av detta uppdrag. Några av rekommendationerna har Sjöfartsverket själva rådighet över, medan merparten av rekommendationerna kräver samverkan, dialog och delaktighet av flera aktörer. I några fall krävs också beslut från myndighetens uppdragsgivare i form av regeringen.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X